top of page
  • Skribentens bildClaudia & Karl

En grön Häger på Bolmsö

Uppdaterat: 12 maj 2022

Vi är det första B&B som är miljömärkt i Kronobergs län.


Vi har utmärkta och gröna nyheter.


Hägern Bed & Nature är det första B&B i Ljungby kommun och i Kronobergs län som belönats med den internationella miljömärkningen Green Key.


Eftersom vi jobbar aktivt med miljö- och hållbarhetsfrågor, bland annat genom att följa Green Keys omfattande kriterier som innebär bl.a att vi strävar att aktivt minska vår förbrukning av energi och vatten, avfallssortering och användning av eko-märkta produkter i vårt dagliga arbete.


Det har varit en intensiv process som tvingat oss att göra många förändringar och anpassa vår verksamhet på ett mer hållbart sätt. Med hjälp av experter, teknik- och inspektionsbesök kunde vi äntligen uppfylla de flesta av de drygt 100 krävande kriterierna som en internationell certifiering innebär. Vi är glada idag att våra gäster, när de väljer att bo hos oss, fattar ett ansvarsfullt beslut och stödjer engagemanget som gör skillnad.


Green Key är en internationell certifiering som finns i 57 olika länder och har mer än 2900 certifierade anläggningar. Nu är vi en av dem! Du hittar hela listan med alla miljömärkta logi- och konferensanläggningar här

12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page