top of page
Image by Jana Sabeth

AKTIVITETER I HJÄRTAT AV SMÅLAND  

- Är du sugen på att koppla av eller aktiveras? -

Ingen fara, här kan du njuta på precis det sätt som just du önskar!

Med direkt anknytning till den fina sandstranden finns möjlighet att paddla kanot, kajak eller varför inte delta i en guidad fisketur där du får lära dig om olika typer av fiske samtidigt som du njuter av det vackra landskapet? 

 

Njut på bästa sätt i en stressfri miljö där möjligheterna är oändliga!

Fästpunkt 1
Fästpunkt 2

KOPPLA AV

familj kopplar av vid hamnen

När du är redo för avkoppling, varför inte börja med ett uppfriskande dopp i sjön?

När vädret inte tillåter öppnar vi upp grillstugan med plats för uppemot 10 personer där du kan grilla efter eget önskemål, kanske till och med dagens fångst?

PADDLA |  SEGLA | SUP

kanotist i sjön

Sjön Bolmen har över 300 öar och de står till ditt förfogande att upptäckas! En kajak- eller kanottur till Tira öar naturreservat, antingen under dagen eller med möjligheten att övernatta på en fin strand, är en av de bästa och oförglömliga naturupplevelser i Småland!

Har du egen motorbåt och vill ta en tur i sjön Bolmen? Vid färjeläget finns både båtramp  och brygga som underlättar iläggningen så att du kan börja åka på ett bekvämt och smidigt sätt. 
Har du istället en SUP-bräda eller segelbåt? 
Sjön Bolmen passar de flesta vattenaktiviteter!

VANDRA

tjej i skogen bolmsö

Älskar du friluftsliv? Då har du möjlighet att observera olika fågel- och djurarter beroende på vilken årstid du besöker oss. Om du älskar naturfotografering, förbered din kamera, du kommer inte att sakna motiven!

Vill du utforska ön på egen hand är det bara att låna en karta med markerade vandringsleder. Passa på att plocka svamp och bär beroende på säsong och njut av allt som naturen har att erbjuda!

CYKLA BOLMEN RUNT

_16D9003.jpg

Vill du utmana dig själv eller utforska ön? Kanske till och med båda. Det är inga problem!

 

Här kan du cykla landsvägscykling för längre distanser och känna pulsen längs de fina otrafikerade vägarna runt sjön.Vik av på de små grusvägarna för att upptäcka naturen och djurlivet i ett lugnare tempo. Via karta kan du enkelt guida dig runt ön och utforska den vackra småländska naturen som Bolmsö erbjuder!

Vi har några cyklar att hyra ut i fall du behöver.

FISKA I SJÖN BOLMEN

fisk i handen

På Bolmsö erbjuds varierat fiske med möjlighet till roddbåt med plats för 4 personer. Koppla av med ett metspö vid bryggan för att fiska aborre, eller testa mer avancerade tekniker så som jerkbait för att fånga gädda eller trolling för att utmana gösrekordet!

 

Fiskekort är ett krav och finns tillgängligt att köpa online innan ni ger er ut på sjön.

VANDRA

Vandrare med kompass

Bara 40 minuter från oss kan du besöka Store Mosse National Park och deras informationscentrum Naturum, med många vandringsleder, den perfekta dagsutflykten för att sedan komma tillbaka till ditt bekväma rum och avrunda kvällen.

Om du vill vandra men inte åka så lång då finns det Jälluntoftaleden, en trevlig vandringsled på 12 km. Också nära och värt ett besök är Draven naturreservat, en mindre slättsjö och dess två fågeltorn som ligger bara 10 km norr om Bolmen. Ett av Smålands intressantaste fågelområden.

AKTIVITETER TILL BARN

Här finns något för alla i alla åldrar, upptäck vad som finns att göra för barn i omgivningen! 

barnaktivitet high chaparral

HIGH CHAPARRAL 

Ta med barnen på besök till Vilda Västern. Kombinera din utflykt med en vistelse hos oss så att du även kan njuta av den fina naturen kring sjön Bolmen! Turen till High Chaparral tar endast 45 minuter och du åker bilfärja gratis för att komma över till fastlandet. Färjan avgår bara ett par hundra meter ifrån vår verksamhet.

KULTUR & NÖJE

I närheten av Hägern B&B hittar du några intressanta utflyktsmål med kulturell inriktning.

Är du en sakletare som inte kan låta bli att stanna till vid varje loppisskylt, då har du flera ställen att besöka i närheten

KULTURELLA UTFLYKTSMÅL

Ljungbergsmuseet - Ljungby (konst)

Vandalorum- Värnamo (konst)

Perstorpsgården – Bolmsö (hembygden)

Bruno Mathsson Center – Värnamo (möbeldesign)

Smålands bil-, musik-, leksaksmuseum - Rydaholm

hall-image2.jpg
Image by Charisse Kenion

BOLMEN RUNT - 20 MIL PÅ CYKELSADELN

En skön tur i närområdet är att cykla runt sjön Bolmen. Det blir cirka tjugo mil på cykelsadeln och lämpar sig bra för två dagars trampande. Du kan antingen starta ifrån Hägern B&N eller vi kan vara en etapp i din planering.

Bolmen Runt

Bolmen Runt

Spela video
bottom of page